Lovasok tisztították meg Mogyoródot

Lovasok tisztították meg Mogyoródot

Az elmúlt hétvégén a település két különböző pontján a lakosság önkéntes szemétszedési akcióba kezdett, és az ismeretlenek által előzőleg illegálisan lerakott és szétdobált szeméttel 2db 5m3-es konténert töltöttek meg, melynek elszállítását az Önkormányzat vállalta magára.

Sokat tettek a helyi lakosok a múlt hétvégén Mogyoród megszépüléséért. A településünk két különböző pontján, egymástól függetlenül szemétszedési akcióba kezdtek. Megtisztult a Panoráma utca, Rézsü utca, Ródi utca és környéke, illetve a Mátyás király út, és a sportpálya környezete.

Lovasok tisztították meg Mogyoródot
Hatalmas szeméthalmok álltak a Panoráma utcában

“Mindig is szívemen viseltem a környezetem épségét és tisztaságát. Nagyon sok fiatal jár hozzánk táborozni, lovagolni, és szeretném ha ezt minél szebb környezetben tehetnék meg. A Föld napja alkalmából közös szemétszedési akcióra invitáltam őket, amiben nagy örömömre húszan is részt vettünk. A Holdfény Lovas Udvarhoz vezető 800 méteres utat sikerült teljesen megtisztítanunk a szeméttől három óra alatt” – árulta el Cserni Sándorné Edina a Mogyoród Mának. – “Szomorúan  láttam, hogy a szétszórt hulladék tehetős embereké: márkás arckrémek és parfümök kiürült dobozai voltak köztük. Még négyszer ennyi szemetet is össze lehetett volna szedni, ezért úgy döntöttünk: időről-időre folytatjuk az akciót, és nem csak itt, hanem másutt Mogyoródon is.”

Lovasok tisztították meg Mogyoródot
Húszan segítettek a szemétszedésben

Borítókép: Cserni Sándorné Edina

Ossza meg másokkal is a cikket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük