Tilos locsolni és autót mosni Mogyoródon!

Másodfokú vízkorlátozást rendelt el Paulovics Géza polgármester egész Mogyoród területére a vízellátási problémák miatt. Mától tilos minden tömlős locsolás és mosás a település egész területén!

A Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. kezdeményezésére a rendkívüli magas hőmérsékletű, csapadék nélküli időjárás miatt jelentkező ellátási problémák megoldásaként a folyamatos ivóvíz ellátás érdekében július 21. napjától visszavonásig II. fokú vízkorlátozást rendelt el Mogyoród Nagyközség Önkormányzata nevében Paulovics Géza polgármester.  Az vízkorlátozás időtartama alatt Mogyoród közigazgatási területén a vízfogyasztók kötelesek a takarékos ivóvíz-felhasználás megvalósítására, továbbá TIL OS: minden tömlős locsolás és mosás.

A DMRV Zrt. 2022. július 20-án kelt levelében kezdeményezte Mogyoród Nagyközség közigazgatási területén a II. fokú vízkorlátozás elrendelését a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény 4.S (1) c) pont és a víziközmű-szolgáltatásról szóló 2011. évi CCIX. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 58/2013.(II.27.) Korm rendelet 83.8 alapján. A II. fokú vízkorlátozás elrendelésének indoka, hogy a rendkívüli magas hőmérsékletű, csapadék nélküli napok miatt fokozódott a vízfogyasztók vízfelhasználása, mely a közüzemi hálózatban az ivóvízellátás kritikussá vált.

A rendelkezés hatálya annak visszavonásáig tart.

A vízkorlátozásról, a vízhiány okairól és a takarékoskodási tippekről ebben a cikkünkben írtunk.

 

Ossza meg másokkal is a cikket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük