Ezért ne sétáltass az erdőben kutyát póráz nélkül!

Ezért ne sétáltass az erdőben kutyát póráz nélkül!

Teli van a Mogyoród melletti erdő ölőcsapdával, melyet a rókák, borzok és aranysakálok gyérítésére helyeztek ki. Amúgy is tilos vadászterületen póráz nélkül sétáltatni, vagy kóborolni hagyni az ebeket, de most ráadásul az életükbe is kerülhet.

Hihetetlen gyorsasággal szaporodnak a rókák, ráadásul nem csak a vadállományra és a háztáji baromfira jelentenek veszélyt, de ránk is: bennük ugyanis spontán ki tud alakulni a veszettség, amely halálos az emberre is. Épp emiatt a vadászok tavasszal ölőcsapdát szoktak kihelyezni a környékbeli erdőkbe, hogy gyérítsék egy kicsit az állományt. 

“Kétszáz rókát kellett kilőnünk, és még így is sokan maradtak. Egy nőstény hat-hetet fial, melyből ötöt fel is nevel: hihetetlen szaporák, ha megfelelőek nekik a körülmények” – fejtegette Nagy-György Richárd vadász. – “Ezek a csapdák a rókák, borzok és aranysakálok gyérítését szolgálják. Az erdőbe és a mezőre egyaránt helyeztünk el belőlük, és nagyon fontos, hogy mindenki tudja: bizony a kutyákra is halálos lehet.”

Egyébként is tilos természeti és védett területen, vagy vadászterületen póráz nélkül kutyát sétáltatni, avagy kóborolni hagyni, és aki ezt teszi, szabálysértést követ el. Most pedig ráadásul veszélyes is, mert a kutya életébe kerülhet.

figyelem

A borítóképet Isza Ferenc készítette.

Ossza meg másokkal is a cikket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük