Jó hírek érkeztek a szemétszállításról

Jó hírek érkeztek a szemétszállításról

Fontos kérdésekre adott választ a Zöld Híd logisztikai igazgatója a kukák cseréjével, a szelektív zsákok kiosztásával és a kukák elhelyezésével kapcsolatban.

Folyamatosan dolgozik a feléjük jelzett problémákon a Zöld Híd Zrt – tájékoztatták Trabalka Szilvia alpolgármestert. Aki hónapok óta várta a törött kuka cseréjét, múlt héten megkapta az új edényt. Akik pedig jelezték, hogy folyamatosan kimaradnak a zöld gyűjtésből, azok a címeit több hétre előre kiírták a gépjárművezetőnek, hogy ne maradjon el újabb szállítás.

Arra a problémára, hogy nem annyi vagy épp semennyi szelektív zsákot adnak, mint amennyit elvisznek, azt a választ adták, hogy az észrevétel jogos. Ennek oka az is lehet, hogy kesztyűben nehéz a zsákokat kiosztani. Ilyen esetben bármilyen átlátszó zsákban ki lehet helyezni a szelektívet, nemcsak a szolgáltató által biztosítottban. Ha valaki mégis az eredetit szeretné, a zsákértékesítési pontokon lehet hozzájutni.

A legutóbb a teljes Bocskai utca kimaradt a zsákosztásból, a következő alkalommal, aki kirakott szelektívet, az megkapta a korábban elmaradt zsákot is.

Felmerült az is, hogy a szemétszállítók nem a megfelelő helyre teszik vissza a kukát.

“A kollégáknak kötelessége oda visszahelyezni az edényt, ahonnan elvették. Szigorúan TILOS az úttestre, kapubeállóba esetleg járdára tenni…amennyiben ez nem történik meg, jogos ügyfélpanasznak minősül, mely szigorú szankciót von maga után bizonyíthatóság esetén. Nem jellemző, a kukában az ürítés után esetlegesen hulladék marad: de előfordulhat, viszont a lakosnak olyan állapotban kell kihelyezni, hogy könnyedén kicsússzon a tartalma az ürítés alkalmával a gyűjtőedényből.” – fogalmazott, majd egy számunkra igen kedvező ígéretet is tett: “A fent leírt problémákat állománygyűlés keretein belül ismertetni fogom, és kiemelem azon sarokpontokat, melyekre nagyobb odafigyeléssel redukálhatóak lesznek az Ön által felsorolt problémák.

Többféle zsákot is lehet kapni:

  • A kisebb mennyiségű komposztálható zöldhulladék gyűjtéséhez biológiailag lebomló, kukoricakeményítőt tartalmazó anyagból készült zöldhulladékos zsákokat szerzhet be 180 Ft áron.
  • Az újrahasznosítható papír, műanyag és fém gyűjtéséhez való, 110 literes szelektív hulladékgyűjtő zsákokat gyűjtőjárműveink személyzete visz az Ön háztartásába térítésmentesen, az igényeknek megfelelő mennyiségben. További zsákok korlátozott mennyiségben értékesítő partnereinknél térítésmentesen igényelhetőek.
  • Többlet vegyes háztartási hulladék 60 literes, „Hulladék” feliratú, szürke színű köztisztasági zsákban helyezhető ki. (Állandó lakosok számára a gyűjtőedényzet használata kötelező, a többletgyűjtő zsák csak ennek kiegészítéseként használható!) A zsák ára 465 Ft.
Ossza meg másokkal is a cikket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük