Így oltják a kínai vakcinával a mogyoródiakat

Így oltják a kínai vakcinával a mogyoródiakat

Közel száz kínai vakcinát adott be dr. Hézinger Lajos a múlt héten a mogyoródiaknak, és ezen a héten is ennyi oltóanyag áll a rendelkezésére. Mindenkinek azt ajánlja: azzal oltasson, amihez a leghamarabb hozzá tud jutni.

Minden egyes nap folyik a koronavírus elleni vakcinálás dr. Hézinger Lajos mogyoródi háziorvos praxisában. A múlt héttől kezdve elfelezte a rendelési idejét: az elején a betegeket fogadja, utána pedig folyamatosan olt.

Így oltják a kínai vakcinával a mogyoródiakat
Kínai oltást ad dr. Hézinger Lajos háziorvos / Fotó: Isza Ferenc

“A múlt héten 96, ezen a héten 100 darab kínai vakcinát kaptunk. Pfizerből 24 érkezett, és csütörtökre még Modernát is várok. Most a 40 és 50 között születettek vannak soron, de ha látom, hogy regisztrált egy fiatalabb, de betegségei miatt nagyobb kockázatú páciens, akkor őt előre veszem” – fejtegette a háziorvos.

Így oltják a kínai vakcinával a mogyoródiakat
Folyamatosan oltanak Mogyoródon is / Fotó: Isza Ferenc

“Azt tapasztalom, hogy mindenki örül, amikor értesítjük, hogy jöhet oltatni, mondhatni tolongás van érte. Az én véleményem az, hogy minimális a különbség a különböző oltóanyagok között. Mindegyik jobb, és kevésbé veszélyes, mint elkapni a vírust. A praxisban egyre többen betegszenek meg, zömével 40 és 60 év közöttiek, és sajnos már az alapbetegség nélküli ötvenesek is bele tudnak halni.”

A doktor úr most is arra buzdít mindenkit, amire eddig is: regiszráljanak a vakcinainfo.gov.hu-n, hogy mielőbb megkaphassák az oltást.

Így oltják a kínai vakcinával a mogyoródiakat
Vígh Lászlóné Anna bármilyen vakcinát beadatott volna / Fotó: Isza Ferenc

Kedden délután a hetvenes éveik végén járó mogyoródiak kerültek sorra. A váróban jó hangulat volt, kedélyesen beszélgettek, amíg a sorukra vártak.

“Nekem mindegy, hogy milyen vakcinával oltanak be, csak legyen védettségem. Nagyon tartok ettől a vírustól” – fejtegette a 75 éves Vígh Lászlóné Anna.

Így oltják a kínai vakcinával a mogyoródiakat
Pásztor Ferencné örült, hogy megkapta az oltást / Fotó: Isza Ferenc

“Szerintem is az a legjobb oltás, amit már beadtak nekem” – tette hozzá a 77 éves Pásztor Ferencné.

“Én egy vírustól nem félek, az Egri Bika-vírustól” – viccelődött a 78 éves Juhász Alajos. – “Ha jó volt ez az oltás a miniszterelnöknek, akkor nekem is jó lesz.”

Ossza meg másokkal is a cikket!

1 hozzászólás

  1. Én is regisztráltam már egy hónapja a vakcina-infón, vissza-jelzést nem kaptam, csak egy telefont a napokban, hogy menjek egy pomázi orvosi rendelőbe, hogy ott oltanak be. Én viszont (77 évesen) szeretném, ha Mogyoródon kapnám meg az oltást. Csillag Györgyné. 06-20-426-99-55. email: lizastar44@gmail.com.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük