Megvan a beiratkozás időpontja!

Az idei évben április 15-én csütörtökön és április 16-án pénteken lehet majd beiratkozni az iskolába személyesen és elektronikus úton is. Az óvodai beiratkozás is áprilisban lesz, a pontos dátumról a jövő hétre ígértek tájékoztatást.

A Mogyoródi Szent László Általános Iskolába idén személyesen és elektronikus úton is be lehet iratkozni 2021. április 15-én csütörtökön, és 16-án pénteken. A leendő elsősöket két kitűnő pedagógus, Ági néni és Márti néni fogja tanítani szeptembertől. Az iskolát ebben a cikkünkben mutattuk be.

A gyermek abban az évben válik tankötelessé, amelynek augusztus 31. napjáig a hatodik életévét betölti. Amennyiben nem kapott korábban engedélyt az óvodában maradásra, a szülő köteles őt a lakóhelye, ennek hiányában tartózkodási helye szerint illetékes, kötelező felvételt biztosító vagy a választott iskola első évfolyamára beíratni.

Ha nem a körzetes iskolába jelentkezett a gyermek, de nem vették fel, a szülő a döntés ellen jogorvoslattal élhet az intézményvezetőnél. Amennyiben a szülő a választott iskola elutasító döntése ellen nem kíván jogorvoslattal élni, a döntés véglegessé válását követő öt napon belül köteles gyermekét beíratni a kötelező felvételt biztosító iskola első évfolyamára.
A kötelező felvételt biztosító általános iskola köteles felvenni, átvenni azt a tanköteles tanulót, aki életvitelszerűen az általános iskola körzetében lakik.

Az a szülő vagy törvényes képviselő, aki a szülői felügyelete vagy gyámsága alatt álló gyermeket kellő időben az iskolába nem íratja be, továbbá az a szülő, aki nem biztosítja, hogy súlyos és halmozottan fogyatékos gyermeke a fejlődését biztosító nevelésben, nevelés oktatásban vegyen részt, szabálysértést követ el.

A beiratkozáskor legyen nálunk a gyermek személyi igazolványa és lakcímkártyája. 

Az óvodai beiratkozás szintén áprilisban lesz, pontos idejéről a jövő hétre ígértek tájékoztatást.

Ossza meg másokkal is a cikket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük