Vérdíjat tűztek ki a HÉV-es erőszaktevőre

Vérdíjat tűztek ki a HÉV-es erőszaktevőre

Egymillió forintot fizet a rendőrség annak, aki érdemi információval tud szolgálni arról a 20-25 éves férfiról, aki a gödöllői HÉV-en meg akart erőszakolni egy nőt, majd bántalmazta.

A gödöllői HÉV vonal Szilasliget és Gödöllő, Erzsébet park közötti szakaszán, a szerelvény 3. kocsijában utazó 47 éves nővel szembe 2021. január 19-én 5 óra 15 perc körül leült egy általa nem ismert férfi, aki minden előzmény nélkül felszólította, tolja le a nadrágját, különben előveszi a kését és megöli. A nő megtagadta a követelés teljesítését, erre az idegen a telefonját és a pénztárcáját akarta, azt meg is kapta, a férfi azonban nem tágított. Többször megrúgta, miközben azt hajtogatta, „told le a nadrágod, különben megöllek!”. Az áldozat próbált védekezni, segítségért kiabált, de rajtuk kívül senki nem volt a kocsiban. A Gödöllő, Erzsébet park megállóhoz közeledve a sértett azt mondta, a férje ott várja, a támadó erre hátrált, majd a leálló szerelvényből kiugorva elmenekült. Az asszony a támadás következtében súlyos sérülést szenvedett.

Vérdíjat tűztek ki a HÉV-es erőszaktevőre
Két megálló között, az üres kocsiban erőszakoskodott / Fotó: Wikipédia

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozócsoportot alakított az elkövető felkutatására, és hamarosan grafika is készült róla. A megtámadott asszony így emlékezett vissza az erőszakoskodóra: 20-25 év körüli, 160-165 cm magas, vékony, szikár testalkatú férfi. Arca hosszúkás, ívelt, tiszta (anyajegy, heg, seb, pattanás nem volt látható), szeme, szemöldöke sötét. Hangja mély, beszéde összeszedett, nyugodt. Az elkövetéskor fekete, kötött téli sapkát, kartondoboz/mustársárga színű, rejtett zipzárú, álló gallérú, combközépig érő, dzseki anyagú, két függőleges zsebbel ellátott kabátot, sötétzöld-fekete, terepmintás melegítőnadrágot, fekete, fűzős sportcipőt viselt. Külseje ápolt, rendezett volt, jellegzetes szagot nem árasztott. A rendőrség most nettő 1 millió forint nyomravezetői díjat tűzött ki, amit az kap meg, aki a támadó kilétével kapcsolatban olyan konkrét adatot vagy információt tud szolgáltatni, amely a nyomozást eredményre vezeti és az elkövető azonosítását. A nyomravezető személyét a hatóságok bizalmasan kezelik.

A helyi lakosok ezzel párhuzamosan petíciót indítottak a HÉV bekamerázása és biztonsági szolgálat létesítése érdekében, melyet eddig 3814-en írtak alá. Ha Ön még nem írta alá, itt megteheti.

Ossza meg másokkal is a cikket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük