Friss információk: enyhülnek a korlátozások Mogyoródon

Friss információk: enyhülnek a korlátozások Mogyoródon

Enyhítenek a korlátozásokon Pest megyében, mostantól egyenértékűnek tekintik a többi megyével.

Számunkra fontos változásokat jelentettek be a csütörtöki Kormányinfón: mostantól Pest megyében is enyhítenek a kijárási korlátozásokon, és ugyanaz vonatkozik ránk, mint a többi megyére. 

Gulyás Gergely a döntést azzal indokolta, hogy a jelek szerint a május 4-ikétől életbe lépett lazítások nem vezettek tömeges fertőzéshez vidéken, valamint a Pest megyei koronavírus-fertőzöttségi adatok közelebb állnak a vidékiekhez, mivel az újabb megbetegedések többsége a fővárosban van. Budapestről még nem született döntötés, egyeztetnek még a kerületi polgármesterekkel és a virológusokkal.

Vidéken, így most már Mogyoródon is további enyhítések jönnek: a cukrászdákban, éttermekben és kávézókban most már bent is lehet tartózkodni, betartva a megfelelő távolságot. A dolgozóknak kötelező lesz maszkot viselni, és ugyanerre kérik a vendégeket is. A boltokban és a tömegközlekedési eszközökön továbbra is kötelező a maszk viselése, ahogy a másfél méteres távolság tartása is. Az üzletek viszont mostantól egész nap nyitva lehetnek.

Friss információk: enyhülnek a korlátozások Mogyoródon
Jó hír a gyerekeseknek: hétfőtől újra nyitva lehetnek a játszóterek

Hétfőtől megnyithatnak a parkok és a játszóterek is, ahogy a szállodák és a panziók is fogadhatnak vendégeket. Legfeljebb 200 fős esküvőket is lehet tartani, ahogy a napközis nyári gyermektáboroknak sincs akadályuk. Iskolai oktatás viszont június 2-ikáig egészen biztosan nem lesz.

Fellélegezhetünk hát, de lehet, hogy csak egy időre: Európában ugyanis mindenütt egyetértés van arról, hogy egy komolyabb második hullám várható. A nagy magyar egyetemek által végzett véletlenszerű tesztelések eddigi eredményei szerint a lakosság elenyésző része kapta el eddig a koronavírust, tehát a nyájimmunitástól messze vagyunk még, a többség fogékony a megbetegedésre. Épp emiatt fontos, hogy a szabadabb mozgás ellenére tartsuk be a járványügyi előírásokat.

Ossza meg másokkal is a cikket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük