Bemutatkoztak a tanító nénik

Bemutatkoztak a tanító nénik

Iskolahívogató tájékoztató estet tartott mindkét mogyoródi óvodában a  Mogyoródi Szent László Általános Iskola, ahol bemutatkoztak a 2022/2023 év új elsős tanítói, Nagyné Pagurka Ildikó és Schaffer Erika.

Az esteken telt ház volt, sokan érdeklődnek az iskola iránt. Nem véletlen: az intézményben kitűnő minőségű oktatás zajlik, úgy, hogy közben figyelnek a problémákkal küzdő tanulókra is. Az elmúlt évben ebben a cikkben mutattuk be az intézményt, most pedig a Mogyoród Ma nemsokára megjelenő februári száma fog foglalkozni az azóta történt újdonságokkal. Az új első osztályok élén az idei évben is tapasztalt pedagósuk lesznek.

Ildi néni

Nagyné Pagurka Ildikó maga is ennek az intézménynek a diákja volt: itt született Mogyoródon, és itt is nevelkedett. Pedagógus diplomája megszerzése után először Kistarcsán tanított, majd 2000-ben került vissza az alma materébe.

Bemutatkoztak a tanító nénik

“Nagyon fontos nekem, hogy a gyerekek jól érezzék magukat, érzelmi biztonságban legyenek. Éppen ezért sokat beszélgetünk, és nagyon sokat dicséret őket. Kiabálni pedig nem szoktam” – árulta el. – “A 45 perces órákat tagolom, a játékot, a mozgást, az éneklést beépítem a tanórákba. Rendszeresen veszek részt továbbképzéseken, és az ezen tanult módszereket beépítem a mindennapjainkba.”

Erika néni

Schäffer Erika 2019-ben került az iskolába, amikor a családjával együtt Kerepesre költöztek. Eredetileg Pécsett született, és a Szekszárdi Főiskolán szerzett diplomát. Dolgozott magán és önkormányzati iskolában, pedagógusként és vezetőként egyaránt, így elmondható, hogy átlátja és ismeri az iskolák működését.

Bemutatkoztak a tanító nénik

“Szeretek itt dolgozni, mert fantasztikus szakmai közösségben lehetek. Nagyon szeretem a gyerekeket, és igyekszem minél hamarabb megismerni a tanítványaimat, kialakítani egy bizalmas légkört az osztályomban, kiegyensúlyozott együttműködést a szülőkkel. A legnagyobb élmény, ahogyan látom fejlődni a gyereket. Nagy csoda, ahogyan megtanulnak olvasni, számolni.” – fejtegette. – “Sokat játszunk, amikor csak lehet, bevetem a digitális eszközöket is, igyekszem többféle módon motiválni a tanulókat. Változatos módszereket alkalmazok.”

Ossza meg másokkal is a cikket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.