Rangos nemzetközi zenei versenyt nyert Subedi Anna

Rangos nemzetközi zenei versenyt nyert Subedi Anna

Büszkék lehetünk a földinkre: a világ öt kontinensének négyszáz versenyzője közül a mogyoródi Subedi Anna nyerte meg a rangos Cadenza Contest nemzetközi zenei versenyt. 

A Cadenza Contest Nemzetközi Online Zenei Verseny célkitűzése, hogy 21. századi eszközökkel, a közönséghez vezető új utakat keresve a járványhelyzet ellenére biztosítson bemutatkozási lehetőséget a művészek számára, a járványhelyzet ellenére. A zsűri igen neves szakemberekből áll: Alessandro Ariosi, az Ariosi Management igazgatója, Frédéric Deloche, az Opera de Nice igazgatója, Michael Gruber, a németországi Opera4u művészeti ügynökség képviselője, Davide La Bollita, a Várnai Opera művészeti menedzsere és Stefano Trespidi, a Veronai Aréna intendánsa. Két fordulóban, videófelvételek pontozása alapján hozták meg döntésüket. A világ öt kontinenséről több mint 400 versenyző közül egyedüli magyarként került be Subedi Anna a döntőbe a legjobb 20 énekes közé, akik 10 ország képviselői voltak. A verseny 1000 eurós nagydíját végül Anna nyerte el.

“Az első fordulóban Haydn: Scena di Berenice című kantátáját, illetve Vivaldi: In furore iustissime irae című motettáját énekeltem. A döntőbe pedig Händel: Clori, mia bella Clori című kantátáját vittem, és ezzel nyertem. Számomra is hihetetlen ez a díj, és nagyon örülök neki. Olyan, mintha a sportban egy világbajnoki címet hoztam volna el. Kicsit úgy is érzem magam, mint egy olimpikon” – árulta el Anna a Mogyoród Mának.

A győztes dal igazán gyönyörű, hallgassuk meg együtt!

Ossza meg másokkal is a cikket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.