Épülnek az új mogyoródi látványosságok

Épülnek az új mogyoródi látványosságok

Szépen halad az új mogyoródi turisztikai attrakciók építése: a Szent László Látogatóközponton már csak az utolsó simítások vannak hátra, és a Természetes Energiaállomás is csakhamar elkészül.

Alig kezdték el a munkát, már lassan el is készülnek az új mogyoródi turisztikai attrakciók. A VEKOP-4.1.1-15-2017-00007 számú projekt során nem csak a Szent László kilátó és környéke szépül meg, de két teljesen új látnivaló is épül. A projektről részletesen Zachár Zsolt mesélt korábban a Mogyoród Mának.

Épülnek az új mogyoródi látványosságok
Fotó: Isza Ferenc

A főtér közvetlen közelében már csaknem elkészült a Szent László Emlékhely és Látogatóközpont. A beépített alapterülete 120,69 négyzetméter, a hasznos alapterülete 99 négyzetméter. A látogatóközpont méltó emléket állít Szent László királynak és a győztes mogyoródi csatának. Híres királyunk életét és az 1074-es mogyoródi csatát állandó kiállítás mutatja majd be, emellett hely történeti tárlatot, illetve a főváros környékének turisztikai és természeti értékeit bemutató gyűjteményt is terveznek.

Épül a természetes energiaállomás Mogyoródon
Fotó: Isza Ferenc

A Hangulat utca végén, a Somlyó alján a Természetes Energia Állomás fogadóépülete épül napelemparkkal és egy 20 négyzetméteres szélmalommal. A malom már csaknem szerkezetkész, és mögötte lévő épület is szépen alakul. Céljuk, hogy bemutassák és népszerűsítsék az alternatív energiaforrásokat. Egy 100 négyzetméteres játszóteret is terveztek ide, sőt egy olyan ügyességi játékot is, amely környezetbarát, fából készült, elektromos áramot nem használ. A szülők pedig, amíg a kicsik játszanak, egy 60 négyzetméteres, természetes anyagokból épült, megújuló energiaforrásokkal üzemeltetett pihenőparkban lazíthatnak.

A tervek szerint az idei évben be is fejezik a két új látványosság építését, valamint a Szent László kilátó és környéke felújítását. Az építkezésről Isza Ferenc készített galériát.

A borítóképet Isza Ferenc készítette.

Ossza meg másokkal is a cikket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük