Fagyban is épül a bölcsőde

A nagy hideg ellenére is megkezdődött a mogyoródi bölcsőde építése a Mátyás király úti buszfordulóban. A tervek szerint az új intézmény a 2022/23-mas tanévben már meg is nyitja kapuit.

Munkagépek dolgoznak a Mátyás király úti buszfordulóban, a fagyos időjárás ellenére is szorgosan termelik ki a földet. Haladniuk kell, fontos dolguk van: ugyanis az év végére a tervek szerint már állni fog az új mogyoródi bölcsőde épülete.

Nem akadályozza a munkát a hó, a fagy / Fotó: Isza Ferenc

“2019-ben pályáztunk, a közbeszerzési eljárás 2020-ban zajlott, és nemrég pedig megkezdtük az építkezést. A tervek szerint 2021 végére elkészül az épület, és az engedélyeztetési eljárások beszerzése után a 2022/23-mas tanévben már jöhetnek is az első gyermekek – árulta el Paulovics Géza polgármester.

Az új bölcsőde kétcsoportos lesz, ám ha szükséges, akkor újabb csoportszobával is lehet bővíteni a későbbiekben. Közel 250 millió forintos költségvetéséhez 198 millió forint állami támogatást nyert az önkormányzat.

Így néz ki majd a csoportszoba / Fotó: Mogyoród Nagyközség Önkormányzata

A bölcsődei ellátás kérésének feltételei gyermek húszhetes korának betöltése , illetve az, hogy a szülő dolgozzon. Elfogadják azt is, ha munkaerő-piaci részvételt elősegítő programban, képzésben, avagy nappali rendszerű iskolai oktatásban vesz részt, illetve, betegség vagy egyéb ok miatt nem tud gondoskodni a gyerek napközbeni ellátásáról. A keresőtevékenységet folytató vagy folytatni kívánó szülőnek legkésőbb a gyermek bölcsődei ellátásának megkezdését megelőző két héttel a bölcsődei ellátást nyújtó intézménynek, szolgáltatónak munkáltatói igazolást kell benyújtani.

A borítóképet Isza Ferenc készítette.

Ossza meg másokkal is a cikket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük