Szeretnétek e bölcsődébe járni?

Április 15-ikéig lehet leadni a bölcsődei igényléseket az önkormányzatnak. Az új bölcsőde építése már megkezdődött, leghamarabb a 2022/23-mas tanévben nyitja meg a kapuit. 

A mogyoródi gyermekek jelenleg a kistarcsai Csodasziget Családi Napközibe járnak, addig, amíg a Mátyás király úti buszfordulóban fel nem épül a helyi bölcsőde. Ez már folyamatban van van, az első munkálatok a legnagyobb fagyban, január közepén kezdődtek meg.

Az önkormányzat most azt szeretné felmérni, hogy a következő tanévben hányan vennék igénybe a bölcsődei ellátást. Ehhez ezt a nyilatkozatot kell kitölteni, gyermekenként egyet legkésőbb 2021. április 15-ig!

nyilatkozat-bolcsode

A kitöltött, aláírt nyilatkozatot a Mogyoródi Polgármesteri Hivatal kapujánál kifüggesztett gyűjtőládába (2146 Mogyoród, Dózsa György út 40.) helyezheti el vagy szkennelve e-mailben a kerteszne@mogyorod.hu címre küldheti meg, majd később teljesítve a papír alapú benyújtást. Lehetőség van továbbá a nyilatkozatot az elektronikus kitöltést követően AVDH (https://niszavdh.gov.hu) elektronikus aláírással ellátni, majd ePapíron (https://epapir.gov.hu) keresztül hiteles iratként megküldeni a Mogyoródi Polgármesteri Hivatalnak.

A bölcsődei ellátás kérésének feltételei:

– a gyermek húszhetes korának betöltése (bölcsődei ellátás keretében a gyermek húszhetes korától három éves koráig nevelhető.) Az óvoda felveheti azt a gyermeket is, aki a harmadik életévét a felvételtől
számított fél éven belül betölti, Ez azt jelenti, hogy a betöltetlen helyek függvényében a kisgyermek akár 2,5 éves korától járhat óvodába.

– a szülő dolgozik (ideértve azt is, ha munkaerő-piaci részvételt elősegítő
programban, képzésben, avagy nappali rendszerű iskolai oktatásban vesz részt, illetve, betegség vagy egyéb ok miatt a gyerek napközbeni ellátásáról nem tud gondoskodni). A keresőtevékenységet folytató vagy folytatni kívánó szülő legkésőbb a gyermek bölcsődei ellátásának megkezdését megelőző két héttel a bölcsődei ellátást nyújtó intézménynek, szolgáltatónak munkáltatói igazolást nyújt be, vagy bemutatja a leendő munkáltatójának igazolását arról, hogy a szülő nála alkalmazásban fog állni, megjelölve annak kezdő időpontját is.
 

Borítóképünk illusztráció a Pixabay-ről.

Ossza meg másokkal is a cikket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük