Gyász: Meghalt Gulácsi Attila

Augusztus 18-án elhunyt Gulácsi Attila, sportért és kultúráért felelős tanácsos, az Esélyegyenlőségi Munkacsoport ötletadója.

A bölcsész diplomával rendelkező Gulácsi Attila pályafutása során a kulturális élet különböző területein dolgozott. Meghatározó ideig szolgált a Stefánia Palota Honvéd Kulturális Központ közművelődési és könyvtár osztály vezetőjeként, majd igazgatójaként. Tagja volt a Balassi Bálint Bajtársi Egyesületnek, tagozatvezetője a HOKOSZ-nak (Honvédségi Nyugdíjas Klubok Országos Szövetsége). A kezdetektől emberekkel foglalkozott, az érdeklődése középpontjában a honvédelem, a helyi társadalom, valamint annak kultúrája és közösségei álltak.

Mogyoródra az 1990-es években került, amikor a Makóról Budapest környékére költöző édesapja számára kerestek élhető környezetet. Feleségével Judittal, és három gyermekével maga is Mogyoródon élt közel 20 évig. Attila fia itt járt óvodába, majd iskolába, a felesége pedig sokáig a Szent László Általános Iskolában dolgozott, egészen addig, míg a család Mátranovákra nem költözött.

Daliás termet és hatalmas lélek: ilyen volt Gulácsi Attila

Attila közel 15 évig aktív részese volt Mogyoród kulturális életének. Először a gyermekek művelődését, szórakoztatását szolgáló programok szervezésében vett részt, majd a Klastromhegyi Apátsági Pincenapok, illetve a Mindenki Karácsonya rendezvények lebonyolításában vállalt aktív szerepet, olyannyira, hogy többször konferansziéként is láthattuk a színpadon.

A 2019. évi önkormányzati választáson képviselő-jelöltként is megmérettette magát, majd a polgármesteri kabinet tagjaként sportért és kultúráért felelős tanácsosként dolgozott. A 2020-as évben az ő ötlete nyomán született meg az Esélyegyenlőségi Munkacsoportnak, mely azokat a települési vezetőket, orvosokat, védőnőket, pedagógusokat hivatott összefogni, akik gyermekekkel, családokkal foglalkoznak. A Munkacsoport a tavalyi évben összeolvadt a Szociális Kerekasztallal, amit Trabalka Szilvia alpolgármester vezet, így a munkája nem marad folytatás nélkül.

A betegsége alig egy év alatt, 65 éves korában vitte el őt, 2021. augusztus 18-án. Gyászolja őt a felesége, Judit, két lánya, a fia, és hét unokája, a kollégái, a barátai, és mindenki, aki valaha kapcsolatba került vele.

“Született úriember volt, egy igazi katona. Nagy termetű és nagy lelkű ember. Elképesztő szociális érzékenységgel rendelkezett, rendkívül segítőkész volt. Az újításokra nyitott volt, teljes mértékben támogatta a kulturális fejlesztéseket. Élmény volt vele beszélgetni és együtt dolgozni. Hatalmas támasztól esett el Mogyoród az ő elveszítésével.” – emlékezett rá vissza dr. Fila László jegyző.

Temetéséről később gondoskodnak.

Ossza meg másokkal is a cikket!

2 hozzászólás

  1. Fiatal főhadnagy korától kísértem az útját. Ez az út egyenes volt, tiszta volt, fák övezték, termő gyümölcsök díszítették és sok-sok ember, barát kísérte, tisztelte és szíve mélyén gyászolja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük