Temetés alatt lopódzott be a betörő a mogyoródi családhoz

Mialatt a ház urát temették, messzi földről érkezett besurranó tört be a családi házba. A szertartás azonban a járványhelyzet miatt csak tíz percig tartott, így a család tetten érte a betörőt…

Édesapja temetéséről tért haza szülei otthonába egy mogyoródi férfi, családja és gyászoló anyukája társaságában, amikor az előzőleg kulcsra zárt ajtót résnyire nyitva találta.

“Belöktük az ajtót, és megláttuk a felfordulást, valamint egy alakot, fekete hátizsákkal. Ráköszöntünk, erre megijedt, és felénk fordult. A kezében egy csavarhúzó volt, azzal fenyegetett minket– emlékezett vissza az elhunyt idős ember fia. Nevét nem akarta nyilvánosságra hozni, azt mondta: aki ismeri a faluban, az úgyis tudja, hogy róla van szó.

Ezzel a csavarhúzóval fenyegette K. Miklós a háziakat
Fotó: police.hu

“Nem sokat teketóriáztam, ráugrottam, és a földön tartottam, amíg a rendőrök ki nem érkeztek.” – folytatta.

Amikor a zsaruk megérkeztek, és megbilincselték, megtalálták nála az idős házaspár összegyűjtött pénzét is. Kiderült az is, hogy a besurranó 49 éves K. Miklós vas megyei, és stoppal érkezett Győrből. Azt mondta, találomra választotta ki a települést és a házat is, amelynek egyik ajtaját a hátizsákjából elővett feszítővassal nyomta be, a másikat egyszerűen berúgta, miután kopogására senki nem felelt.

A betörő az összes spórolt pénzt el akarta vinni
Fotó: police.hu

“Ezt nehezen tudom elhinni. Negyvenöt éve mindig van otthon valaki, most először mentünk el hosszabb időre. Szinte biztos vagyok benne, hogy ez egy előre megszervezett akció volt. Az húzta keresztül a számításukat, hogy a búcsúszertartás a koronavírus-járvány miatt csak 10 percig tartott.” – fejtegette a férfi.

K. Miklós ellen lopás bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Gödöllői Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya, a bíróság pedig elrendelte letartóztatását.

Borítóképünk illusztráció a Pixabay-ről.

Ossza meg másokkal is a cikket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük