Mogyoródi cég veszi fel a harcot a szemét ellen

Mogyoródi cég veszi fel a harcot a szemét ellen

Az országban egyedülálló az rendszer, amelyet az illegális hulladéklerakók kedvenc helyein tesztel most egy mogyoródi cég. Ha minden jól megy, nemsokára már nem kell bosszankodnunk a telkeink mellett lerakott szemét miatt.

Néhány hónapja már tesztelnek Mogyoródon egy különleges kamerát, amelynek felvétele alkalmas arra, hogy lebuktassa az illegális hulladéklerakókat. Hogy pontosan hol, azt a telepítő cég, a Verena Kft. nem árulta el, ám magáról a szerkezetről és arról, hogyan álltak a szemét elleni küzdelem élére, elmondott néhány részletet.
Mindannyian mogyoródiak vagyunk, és bár nem a szántóföldek és az erdő közelében lakunk, de rettentően zavart minket, hogy nem lehet nyugodtan kocogni, kutyát sétáltatni a szeméthegyek miatt. Mivel magunk is riasztórendszerek telepítésével és távfelügyelettel foglalkozunk, már régóta foglalkoztatott bennünket, hogyan lehetne az illegális hulladéklerakókat fülön csípni” – fejtegette Nemes Antal, a cég igazgatója. – “Sokan vadkamerával próbálkoznak, de az nem alkalmas erre a célra, és a képminősége sem megfelelő. Olyan kellett, amely folyamatos felvételt tud készíteni, és az emberek valamint a járművek felismerhetők rajta.”
Ez a szerkezet 2020. nyarán jelent meg elérhető áron a magyar piacon. Antalék azonnal beszereztek egyet, és tesztelni kezdték az egyik közkedvelt lerakóhelyen, igen jó eredményekkel. Most arról egyeztetnek az önkormányzattal, hogy a lefülelt szemetelők hogyan kerüljenek be egy rendszerbe, és kapják meg a szemetelés után a nekik járó pénzbüntetést. A cégről és a kameráról a Mogyoród Ma februári számában olvashatnak részletesen.

A borítóképet Isza Ferenc készítette.

Ossza meg másokkal is a cikket!

1 hozzászólás

  1. Már éppen ideje lenne azokat elkapni és büntetni akik óriási szemét kupacokat visznek pl. a Csömör felé vezető út mellé.Esetenként járunk arra és egyre csak gyűlik a mocsok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük