Itt kell igényelni a lomtalanítást

Itt kell igényelni a lomtalanítást

Külön időpontot lehet kérni a lomtalanításra a Zöld Híd Nonprofit Kft.-től azoknak a mogyoródi lakosoknak, akiknek nincs tartozásuk a szolgáltató felé.

Évente egy alkalommal 2 köbméternyi lomhulladékot ingyenesen elszállít a Zöld Híd Nonprofit Kft. Ezt azonban tavaly óta előre igényelni kell, és külön egyeztetett napokon történik.

Igénylést kizárólag a közszolgáltatásban nyilvántartott és szerződött, aktív (a szolgáltatást nem szüneteltető), közüzemi díjhátralékkal nem rendelkező ingatlanhasználók nyújthatnak be ezen a linken keresztül, a kitöltött és beküldött igénybejelentő lap segítségével, vagy az ügyfélszolgálaton, a kinyomtatott és kitöltött verzió leadásával.

Az igényeket 2020. augusztus 24.-től október 2.-ig lehet leadni, a lomtalanítás várható időpontja 2020. szeptember 7.-től október 17.-ig lesz.

Az igénybejelentések beérkezését követően a Zöld Híd Nonprofit Kft. egyeztet a teljesítés pontos dátumáról és várható időpontjáról. Ha az ügyfél e-mail címet is megadott, akkor erre a címre küldik a lomtalanítás várható időpontját. A sikeresen kiértesített ügyfeleknek sajnos már nem változtathatnak az időponton.

Itt kell igényelni a lomtalanítást
A közterületre kirakott lomokért bírság jár
Fotó: Pixabay


A hatékonyabb elszállítás és a szétszóródás megakadályozása érdekében a lomhulladék kizárólag bezsákolva, kötegelve adható át a közszolgáltatónak. A nagydarabos lomot, például a bútorokat szétszerelt, mozgatható állapotban lehet átadni. Az ettől eltérő módon átadni kívánt hulladék elszállítását a közszolgáltató megtagadhatja.

A begyűjtés időpontjáig a lomot az ingatlanon belül kell tárolni. A hulladék bejelentés nélküli kihelyezése a közterületre illegális hulladéklerakásnak minősül, és szabálysértési bírság kiszabásával jár.


Az előre egyeztetett időpontban gépjárművünk megérkezik a regisztrált címre, ahol az ügyfél vagy a megbízottja az addig az ingatlanán belül tárolt lomhulladékot átadja a személyzetnek, és aláírásával igazolja a lomtalanítás elvégzését. Ha nincs otthon senki, a teherautó 5 percig várakozik a helyszínen. Ha ez alatt az idő alatt az ingatlanhasználó vagy megbízottja nem jelenik meg, és ezért a lomtalanítás meghiúsul, új időpont egyeztetése már nem lehetséges!

Ossza meg másokkal is a cikket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük