Jelentősen drágultak a zöldhulladék zsákok

Jelentősen drágultak a zöldhulladék zsákok

Több mint háromszorosára emelte a zöldhulladékos zsákok árát a Zöld Híd Kft: a tavalyi 50 forint helyett most 180 forintért árulják. A Mogyoródi Nonprofit Kft-nél most három napon át lehet megvenni – védőfelszerelésben.

A járványhelyzetben ne feledkezzünk meg a hulladékainkról sem! A Mogyoród Nonprofit Kft-hez március 24-én megérkeztek a biológiailag lebomló zöld hulladékos zsákok. Bár az ügyfélszolgálatuk szünetel, mégis megszervezték, hogy a Grosics Gyula Sportcsarnokban az alábbi három napban ablakon keresztül lehessen tőlük vásárolni.

2020.03.25. szerda 7:30-17:00
2020.03.26. csütörtök 7:30-17:00
2020.03.27. péntek 7:30-15:00

Sajnálatos hír azonban, hogy a Zöld Híd B.I.G.G. Nonprofit Kft. drasztikusan megemelte a zsákok egységárát, így ebben az évben 180 Ft/db áron tudják azokat megvásárolni. Erről a Mogyoródi Nonprofit Zrt. is csak az utolsó pillanatban, a zsákok átvételekor értesült. Nem tetszésüket írásban jelezték is a Zöld Híd Kft. felé. Természetesen, ha valakinek maradt a tavalyi zsákokból, abban is elviszik a zöldhulladékot.

Jelentősen drágultak a zöldhulladék zsákok
Háromszoros áron adják a zöldhulladékos zsákot
Fotó: Mogyoród Nonprofit Kft.

Fontos azonban, hogy minden vásárló tartsa be a vészhelyzeti szabályokat: lehetőleg szájmaszkban érkezzen az átvétel helyszínére, és tartsa a többi embertől a megfelelő távolságot.

S hogy mi számít zöldhulladéknak? Konyhai zöldhulladék a gyümölcs, zöldség és tojáshéj, a kávézacc és az elhasznált teafilter. Kerti zöldhulladéknak minősülnek az elnyílt virágok, a falevél, a fűnyesedék, a gallyak és a lehullott gyümölcs.
Nem számít zöldhulladéknak, és nem is komposztálható a főtt ételmaradék, a hús, a csont, az állati ürülék.

Borítóképünk illusztráció a Pixabay-ről.

Ossza meg másokkal is a cikket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.