Közös vadászat

Közös vadászat

Együtt járőröztek a vadászok és a rendőrök Mogyoród, Csömör, és Veresegyház környékén, és figyelmeztették a póráz nélkül sétáló kutyák gazdáit.

Rendszeresen találkozhatunk az erdőben sétálva a vadcsapdákra figyelmeztető plakátokkal, a vadásztársaságok pedig folyamatosan kommunikálják a lapokban – a Mogyoród Mában is – hogy ne sétáltassunk kutyát az erdőben póráz nélkül. Ahol vadgazdálkodás folyik, ott caspdákat is alkalmaznak a túlszaporodó, és ezáltal károkat okozó állomány gyérítése érdekében. A kihelyezett csapdák pedig sérülést okozhatnak egy önfeledten szaladgáló, elcsatangoló eb számára. Lakott területen kívül egyébként is tilos kutyát póráz nélkül sétáltatni, az erdőben pedig kifejezetten veszélyes is lehet.

A Csíkvölgyi vadásztársaság a Kistarcsai Rendőrörs segítségét kérte, hogy közös járőrözéssel tudatosítsák ezt a szabályt a környékbeliekben. A rendőrök partnerek voltak és 2021. június 5-én tizenketten (1 mezőőr, 1 erdőgazda, 5 vadász és 5 rendőr) indultak Csömör, Mogyoród és Veresegyház környékén. A járművel és gyalog megtett kilométerek alatt gazdálkodókkal, földtulajdonosokkal találkoztak, beszélgettek. Kutyasétáltatókkal is összefutottak, és most még nem büntettek, hanem elláták őket jótanácsokkal.

A mogyoródi ölőcsapdákról korábban ebben a cikkünkben írtunk.

Az első ilyen jellegű akciót minden bizonnyal a jövőben további hasonlóak követik majd.

(Borítókép: police.hu)

 

Ossza meg másokkal is a cikket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.