Ünneplőbe öltözött a főtér: ilyenek az idei májusfák

A járávány sem tudta megakadályozni, hogy a ünneplőbe öltöztessük a főteret május elején. A virágba borult fákat szigorú időrendben, egymás után díszítették fel a csapatok. Isza Ferenc galériája.

A többi eseményhez hasonlóan idén a májusfa-állítás is rendhagyóra sikerült: szigorú járványvédelmi szabályok szerint rendezték meg. Az eddigi össznépi díszítés helyett most fél óránként két ember aggathatott szalagokat, egy előre meghatározott menetrend szerint. 

“Három évvel ezelőtt kezdtük díszbe öltöztetni Mogyoród főterét. A falu lakossága csapatokat alakít, és mindenki felszalagoz egy fát. Jó sokan jövünk, beszélgetünk, zsíros kenyeret eszünk, szóval ez egyfajta közösségi esemény is” – magyarázta Pásztor Julianna, szervező. – “Az idei év azonban rendhagyóra sikerült. Mindenképp szerettük volna, ha színes lenne a főtér, most úgyis olyan szürkék a hétköznapok. De ezt most csak szigorú szabályok betartásával tehettük meg.”

A szabályok betartása sikerült: egyszerre csak néhányan tartózkodtak a téren, ők is szájmaszkban. Az eredmény pedig magáért beszél.

Ossza meg másokkal is a cikket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük