Mutatjuk az iskolai beiratkozás pontos menetét

Mutatjuk az iskolai beiratkozás pontos menetét

Elektronikusan és személyesen is be tudnak iratkozni a leendő első osztályosok. A Mogyoródi Szent László Általános Iskola kéri, hogy az idén inkább az elektronikus utat vegye igénybe mindenki. Mutatjuk lépésről lépésre, hogy hogyan.

Az elektronikus beiratkozás a KRÉTA rendszerben történik, ez a felület már 2021. április 10-től nyílik meg az Önök
részére és 2021. április 16-án éjfélig van nyitva.

Amennyiben nagyobb gyermeke már iskolánk tanulója, akkor a KRÉTA rendszeréhez már rendelkezik belépési azonosítóval:

  1. Belépve a KRÉTA rendszerbe (számítógépen vagy laptopon), válassza ki az e-Ügyintézés lehetőségét!
  2. Válassza ki az Ügyintézés indítása menüt!
  3. Kattintson a Beiratkozás általános iskolába menüpontra!
  4. A megnyíló felületen adja meg a szükséges adatokat!

Amennyiben nincs iskolánk KRÉTA rendszeréhez belépési jogosultsága, mert nagyobb gyermek nincs nálunk tanulói jogviszonyban:

  1. Nyissa meg a https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap weboldalt!
  2. Regisztráljon új ideiglenes felhasználóként!
  3. Belépés után válassza ki az Ügyintézés indítása menüt!
  4. Kattintson a Beiratkozás általános iskolába menüpontra!
  5. A megnyíló felületen adja meg a szükséges adatokat és válassza ki a listából iskolánkat!
  6. A gyermek személyi iratait (személyigazolvány, lakcímkártya, TAJ-szám, születési anyakönyvi kivonat) ill. a szakértői véleményt szkennelve vagy lefotózva szíveskedjenek becsatolni az adott helyeken!

Segítségképpen csatolunk egy linket, amely részletesen bemutatja az elektronikus beiratkozás menetét.

Az eredeti iratok bemutatására a 2021/2022. tanév első napján kerül majd sor.

Amennyiben módosítani kíván a már elektronikusan beküldött adatokon, akkor ezt úgy teheti meg, hogy jelzi az iskolának (telefonon, e-mailben) a visszavonási vagy adatmódosítási szándékát.

Amennyiben a szülő visszavonja gyermeke jelentkezését, ennek következményeként a BÁI felületen az iskola a benyújtott jelentkezésre a szülő kérése alapján elutasító határozatot hoz, és az intézmény saját rendszerében a gyermek adatait a „Beiratkozás visszavonva” státuszba állítja. Ezen műveletek elvégzését követően Ön ismét be tudja nyújtani gyermeke jelentkezését egy másik iskolába.

Amennyiben Ön nem a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti körzetes iskolába íratná be a gyermekét, akkor is meg kell adnia a kötelező felvételt biztosító általános iskola nevét és címét is a jelentkezése során. Akár körzetes, akár nem körzetes iskolába kívánja beíratni gyermekét, mindenképpen jelentkeznie kell az általános iskolánál, amely jelentkezés a fent jelzett online módon vagy személyesen történhet meg.

Amennyiben a személyes beiratkozást választja, kérjük, hogy 2021. április 10-14 között előre jelezze Gyarmatiné Barta Anikó iskolatitkárnak a következő telefonszámon: +36 30 295 0985. Bármelyik beiratkozási formát is választják, 2021. április 15-én és 16-án tehetik meg az alábbi ügyintézést. A személyes beiratkozásra indokolt esetben a fenti napokon 8 órától 18 óráig van lehetőségük, a járványügyi veszélyhelyzet miatt megkövetelt egészségügyi szabályok szigorú betartása mellett. Ez a következőképpen alakul iskolánkban: kötelező maszk használat, kézfertőtlenítés, csak egy szülői pár tartózkodhat az iskolában.

A fentiek után, akár online, akár személyesen történt a jelentkezése az iskolába, a körzettel nem rendelkező általános iskolai osztályok tekintetében, továbbá a körzettel rendelkező iskolákba jelentkező, nem körzetes gyermekek esetében egyaránt legkésőbb 2021. április 23-ig döntenek a gyermekek felvételéről és ezután küldik el a tájékoztatásukat Önnek. A beiratkozási eljárás során vagy annak lezárása után legkésőbb két héten belül Önnek nyilatkoznia kell arról, hogy gyermeke számára hit- és erkölcstan vagy etika órát választja.

A beiratkozáshoz szükséges adatlap, nyilatkozatok, kérelem kitöltése a szülők kötelessége. Ezeket a nyomtatványokat a honlapon elérhetik. Természetesen iskolánk fenntartója, a Dunakeszi Tankerületi Központ (Benke Sándorné tanügyigazgatási referens 06-30/643-5575) is rendelkezésre áll a körzetes iskolákkal kapcsolatos információk, az online vagy a személyes beiratkozás rendjével kapcsolatos kérdések esetén.

Az elsősöket váró két tanító nénit a Mogyoród Ma februári számában mutattuk be.

 

Ossza meg másokkal is a cikket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.