Ünnepi tanévnyitó – galériával

Ünnepi tanévnyitó - galériával

Különleges ünnepéllyel kezdte el a Mogyoródi Szent László Általános Iskola fennállásának hatvanadik tanévét. A Grosics Gyula Sportcsarnokban megtartott jubileumi rendezvényen nem csak az iskola jelenlegi diákjai és a szüleik, de a régi tanulók, tanárok is részt vettek.

Hosszú ideje nem találkozhattunk már iskolai rendezvényen, és nagy szerencse, hogy a Mogyoródi Szent László Általános Iskola jubileumi évnyitóján még nincsenek érvényben szigorúbb járványügyi intézkedések, így a gyermekek, a szüleik, volt diákok és tanárok is eljöhettek a Grosics Gyula Sportcsarnokba. A jubileumi ünnepélyt a Népdalkör nyitotta meg a Himnusz eléneklésével. A nyitóbeszédet Paulovics Géza polgármester mondta: visszaemlékezett néhány gondolattal az iskolában töltött éveire, és mindenkinek köszönetet mondott, aki tett az iskoláért.

Ünnepi tanévnyitó - galériával

Romankovics András követte őt: ő volt az, aki feleségével együtt a hetvenes években érkezett Mogyoródra, és itt írták nagy sikerű tankönyv-sorozatukat, melyekből nebulók ezrei tanultak meg írni és olvasni.
Ezer szál köt engem Mogyoródhoz. Fiatal pedagógusokként, friss házasokként kerültünk ide, itt alapítottunk családot, itt születtek a gyermekeink, itt tanultuk ki a tanítómesterséget. Amikor először beléptünk az iskolába, Gorkij mondata fogadott minket: „Aki azt a bátorságot vette, hogy másokat tanítson, annak minden nap tanulnia kell.” Ez a gondolat azóta is kísér engem – fogalmazott. – Bár hivatalosan zárt rendszerben éltünk, nekünk itt Mogyoródon nagyon nagy szabadságunk volt, nagyobb, mint a mostani kollégáknak. Olyan volt ez az iskola, mint egy laboratórium, bármit kitalálhattunk és kipróbálhattunk. A tankönyveink írása során a mogyoródi iskolások vezették a kezünket, ők is szerves részei voltak az alkotófolyamatnak.

Ünnepi tanévnyitó - galériával

A felemelő gondolatok után tánc dobta fel a hangulatot: a Karikás Néptáncegyüttes adott elő kalotaszegi táncokat, melyben az alpolgármester, Trabalka Szilvia is részt vett.

Ünnepi tanévnyitó - galériával

Beszédet mondott a Hutter testvérpár: Hutter József képviselő, és Hutter Magdolna, az iskola előző igazgatója.
Sok nagyon tehetséges ember került ki ebből az iskolából, akik jól megállják a helyüket bárhol a világon szellemi és fizikai téren egyaránt. Mi nagyon büszkék vagyunk rájuk, és azokra is, akik nem lettek olyan híresek, de jó családapák, családanyák, emberek lettek – fogalmazott Hutter Magdolna.

Ünnepi tanévnyitó - galériával

A tanárok és a diákok kórusa előadta a Pál utcai fiúk musical Minénk a Grund! Című dalát, majd színes egyveleg következett a negyedik osztálytól. A végén a két újdonsült első osztály is bemutatkozott: néhányuknak iskolakezdéssel kapcsolatos verseket tanítottak be az óvónők. A Pillangós és Gesztenyés óvoda pedagógusai is ott voltak az ünnepségen, személyesen „adták át” az ötvenkét kicsit a két elsős tanítónak Márti és Ági néninek.

Ünnepi tanévnyitó - galériával

Az ünnepély végén az intézmény tizenegyedik igazgatója, Kralovicsné Káplár Judit mondott beszédet, kiemelve az összes olyan pedagógust, aki az elmúlt hatvan évben fontos szerepet töltött be az iskolában, végül megnyitotta a tanévet. Az ünnepélyes évnyitó után a régi diákokat és tanárokat állófogadáson vendégelte meg az iskola, ahol természetesen tortát is vágtak a jubileumi évforduló tiszteletére.

Ünnepi tanévnyitó - galériával

Az eseményről Isza Ferenc készített galériát.

Ossza meg másokkal is a cikket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.