Irodalmi est lakomával

Vacsorával egybekötött irodalmi estet szervezett a Községünkért Mogyoródért Alapítvány február 10-e péntek estére.

A vendég Bezerédi Zoltán Kossuth- és Jászai Mari díjas színész volt, aki harminc verset szavalt el. A művek lazán összefűzve követték egymást, és szabad asszociációk alapján voltak összeszerkesztve. Hosszabb és rövidebb, ismertebb és kevésbé ismert munkák követték egymást, többek között Babits Mihály, József Attila, Ady Endre, Háy János, Petri György tollából. A színművész mindegyiket teljes beleéléssel szavalta, kivételes orgánuma önálló életre keltette a műveket. 

-Hosszú évekkel ezelőtt, amikor beszédtechnikára jártam, nagyon sok verset tanultam meg. Egyszer, amikor elnézegettem a füzetem, rájöttem, hogy annyi kitűnő verset ismerek, miért is ne adnám elő őket? Így született meg ennek a verses estének az ötlete – árulta el a kezdetekről Bezerédi. – A repertoár persze változott azóta, kezdetben több hosszú mű volt benne, ma már egyedül a Jónás könyve maradt benne, és kiegészült több rövidebb lélegzetűvel.

Az egyórás vershallgatás után a vendégek megkóstolhatták Kapitány Attila legendás töltött káposztáját és Gódor Etuska házi rétesét, a lakomára természetesen a színművészt és feleségét is vendégül látták.

Ossza meg másokkal is a cikket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük